Ingredientai
- Duona 350 g ruginė - girai
- Vanduo 2 l girai
- Cukrus 150 g girai
- Mielės 20 g girai
- Gira: 800 ml
- Pasukos 500 ml
- Agurkai 3 vnt. 3-4
- Svogūnai 1 vnt.
- Petražolės 1 vnt. ryšulėlis
- Krapai 1 valg. š.
- Bulvės 5 vnt. virtos
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Pagaminkite girą: duoną suraikykite, riekeles padžiovinkite karštoje orkaitėje. Užpilkite verdančiu vandeniu, nudenkite, palikite pastovėti, kol atvės. Sudėkite su cukrumi gerai ištrintas mieles, išmaišykite. Parą laikykite šiltoje vietoje. Perkoškite ir dar parą palaikykite vėsioje patalpoje.
- Bulves ir nuluptus agurkus supjaustykite smulkiais kubeliais. Šviežias prieskonines žoleles ir svogūną susmulkinkite. Į gilų dubenį suberkite smulkintas žoleles, svogūnus, pabarstykite druska, šiek tiek patrinkite mediniu šaukštu. Supilkite nurodytą giros kiekį, išmaišykite. Sudėkite smulkintas bulves, agurkus, supilkite pasukas, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų, jei reikia – druskos, ir dar sykį išmaišykite. Tiekite su baltos duonos ar batono skrebučiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita