Ingredientai
- Miltai 625 g
- Mielės 7 g sausų
- Vanduo 350 ml šilto
- Bulvės 100 g košės; tinka ir vakarykštė
- Sviestas 70 g tirpinto
- Cukrus 40 g
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir mieles (saujelę miltų pasilikite). Kitame dubenyje sumaišykite vandenį, sviestą, cukrų ir bulvių košę.
2. Supilkite skystą mišinį į sausąjį ir išmaišykite. Pradėkite minkyti vis įdėdami atsidėtųjų miltų. Jei minkant tešla lips, patepkite rankas trupučiu lydyto sviesto.
3. Išminkę suvoliokite tešlą į rutulį, dėkite į dubenį ir uždengę plastiko plėvele statykite į šaldytuvą. Ten tešla gali praleisti ne mažiau kaip 2 ir ne ilgiau kaip 12 val.
4. Iš šaldytuvo išimtą tešlą švelniai išverskite ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus, perminkykite ir padalykite į 24 vienodas dalis. Suvoliokite rutuliukus.
5. Išdėliokite rutuliukus į kepimo popieriumi išklotą ir miltais pabarstytą skardą, palikdami nemažus tarpus. Šiltoje vietoje, kur nėra skersvėjų, leiskite pakilti dar 30–40 min.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, dėkite skardą su bandelėmis ir kepkite 16–20 min., kol taps auksiškai rusvos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai