6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Naminės pieniškos dešrelės

Pieniškos dešrelės
Pieniškos dešrelės / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Kai labai nori, namuose įmanoma pasigaminti viską. Net pieniškas dešreles. Ar šis noras tikrai vertas laiko ir to didelio darbo, kurio dešrelės reikalauja – spręsti jums patiems!

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite ir sumalkite. Per mėsmalę perleiskite ir svogūną, česnaką bei obuolį.

2. Sudėkite mėsą į virtuvės kombainą, suberkite prieskonius ir trinkite, kol ji virs tiršta tyre.

3. Supilkite grietinėlę bei burokėlių sultis ir viską gerai išmaišykite. Masė turi būti minkšta, bet ne skysta.

4. Žarnas nuplaukite ir užmaukite ant dešroms kimšti skirto antgalio. Kai pradėsite malti mėsą ir iš žarnos galo išleisite orą, užriškite jį mazgeliu.

5. Jei reikia, paspausdami mėsą atsargiai prikimškite gana minkštas dešreles. Pasiekę norimą dešrelės ilgį, žarną keletą kartų persukite. Taip gausite dešrelių virtinę.

6. Dešreles virkite 10–12 minučių.

Štai keletas esminių patarimų:

1. Riebesnė mėsa tinkamesnė

Naudokite mėgstamą mėsą: vištieną, kalakutieną ar kiaulieną. Paukštienos krūtinėlės mėsa gana sausa, taigi norint minkštesnių ir sultingesnių dešrelių vertėtų įmaišyti gabaliuką lašinių. Jei šis variantas netinka, teks verstis su daržovėmis, tarkime, obuoliais ar cukinija.

2. Pieną keiskite grietinėle

Pavadinimas sufleruoja, kad į dešrelių masę pilama pieno, tačiau, naudojant liesesnę mėsą, galima pilti ir grietinėlės.

3. Naudokite sveikus priedus

Pirktinėse dešrelėse naudojami spalvos ir skonio stiprikliai, tirštikliai ir baltymai. Yra keletas nekaltų triukų, kaip pagražinti ir namines dešreles. Pavyzdžiui, patrauklią rausvą spalvą joms suteiks elementarios burokėlių sultys. Jų galite išsispausti tiesiog per marlę, sutarkavę burokėlį. Nesibaiminkite, kad mėsa bus šaltibarščių spalvos – išvirus jos neliks.

4. Malkite keliais etapais

Dešrelėms kimšti skirta masė turi būti tiršta ir lipni. Bus lengviau, jei mėsą pirmiausia sumalsite mėsmale ir tik tuomet darbuositės virtuvės kombainu su S formos peiliu arba plaktuvu (tinkančiu sriubai trinti).

Grietinėlę ir burokėlių sultis patariama pilti tuomet, kai mėsa bus gerai sutrinta.

5. Į kur ir kaip kimšti

Pieniškos dešrelės parduodamos specialiame apvalkale. Namuose iš bėdos jį galima keisti maistine plėvele, tuomet nereikia ir specialaus antgalio dešroms kimšti, tiesiog įvynioti masę. Tačiau, turint omenyje, kad jas reikia virti, tai nėra patrauklus variantas. Mėsai kimšti geriau naudoti seną gerą būdą – žarnas. Sūdytų jų galima įsigyti parduotuvėse.

Mėsą geriau kimšti per elektrinę mėsmalę ar specialų didelį švirkštą, kad būtų spaudimas, nes kemšant per paprastą rankinę, tenka gerokai pavargti, kol lipni ir gana skysta masė perlenda per mėsmalę ir pasiekia žarną.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.