Ingredientai
- Kokosų drožlės 200 g
- Grietinėlė 100 ml
- Miltelinis cukrus 150 g
- Sviestas 70 g nesūdyto
- Romo ekstraktas (nebūtinai) 1 ml
- Pieniškas šokoladas 200 g
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite kokoso drožles ir miltelinį cukrų.
2. Sudėkite grietinėlę bei sviestą į puodą ir šildykite ant silpnos ugnies, kol ištirps sviestas.
3. Į pašildytą grietinėlę bei sviestą įlašinkite romo ekstrakto, gautą mišinį supilkite ant kokoso drožlių bei miltelinio cukraus ir viską gerai išmaišykite.
4. Iš gautos masės rankomis formuokite mažus kamuoliukus ir dėkite juos ant sviestiniu popieriumi iškloto padėklo arba lėkštės. Uždenkite kamuoliukus maistine plėvele ir padėkite bent 1 val. į šaldytuvą, kad sustingtų.
5. Išlydykite pienišką šokoladą. Kiekvieną kokoso kamuoluką pamerkite į šiltą (bet ne karštą) ištirpintą šokoladą, kad jis gražiai pasidengtų. Nulašinkite šokolado perteklių ir padėkite ant to paties sviestiniu popieriumi iškloto padėklo.
6. Įdėkite į šaldytuvą apie 30-60 minučių, kad sustingtų šokoladas ir patiekite.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Liuda A.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita