Ingredientai
- Šviežių lašinių paltis 10 kg
- Druska 1 kg
- Cukrus 1 valg. š.
- Laurų lapai 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 2 valg. š.
- Česnakai 3 vnt.
Kaip gaminti
1. Šviežius lašinius pirmiausia ištrinkite cukrumi, kad paraustų. Paskui įtrinkite druskos, prieskonių ir smulkintų česnakų mišiniu.
2. Įdėkite į didelį indą, pridenkite drobe ir laikykite vėsiai 10 dienų. Jei paltys kelios, jas vis apkeiskite vietomis, vis palaistykite atsiradusiu skysčiu.
3. Po 10 dienų ištraukite iš indo, apriškite marle ir pakabinkite sausai, kad džiūtų.
4. Maždaug po mėnesio galima šaltai rūkyti. Bet mes valgome žalius – taip sveikiau. Man skaniausi džiovinti 2 mėnesius.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Lietuvių