Ingredientai
- Varškė 250 g pusriebės
- Cukrus 30 g miltelinio
- Sviestas 50 g 20 g minkšto varškės masei ir 30 g glajui
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. miltelinio
- Aguonos 2 valg. š.
- Grietinėlė 3 valg. š. arba jogurto
- Juodasis šokoladas 100 g glajui
Kaip gaminti
Sūrelių pagrindą sudaro varškė. Dėl saldumo dedama cukraus arba tirštinto pieno. Kad sūreliai būtų tvirti, maišoma želatinos, krakmolo ar kitų tirštinančių ir stabilizuojančių medžiagų. Neglaistyti sūreliai dažnai skaninami razinomis, glaistyti – aguonomis, kakava, šokolado gabaliukais, uogiene, karamele ar kokosais. Visus šiuos priedus galima išbandyti ir namuose.
Jei naudojate cukrų, rinkitės miltelinį, kad jis lengvai ištirptų bendroje masėje. Paruošta varškė turi būti puri ir drėgna, tik jokiu būdu ne šlapia. Naudojant sausesnę varškę, galima įpilti keletą šaukštų grietinėlės ar jogurto.
Dailiausi sūreliai išeina varškę sukrėtus į silikonines formeles. Jei naudosite tokias, lydytu šokoladu ištepkite formelės dugną, kraštus ir keliolikai minučių dėkite į šaldytuvą. Kai šokoladas apstings, sudėkite varškę ir viršų aptepkite šokoladu. Bent keletą valandų palikite sustingti ir išimkite iš formelių.
Neturint formelių, sūrelius galima supjaustyti ir, padėjus ant grotelių, aplieti šokoladu. Forma bus panaši į pirktinių. Tiesa, šis metodas netiks, jei esate preciziški ir norite, kad šokoladas sūrelį apglobtų idealiai.
1. Jei naudojate rupią varškę, pertrinkite ją per sietą. Visus ingredientus sudėkite į didelį dubenį ir maišykite plakikliu, kol masė bus puri.
2. Numatytą formą išklokite maistine plėvele ir sudėkite varškės masę. Išlyginkite ir 1–2 val. palikite stingti.
3. Dubenyje su verdančiu puodu ištirpinkite šokoladą ir sviestą.
4. Varškę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Išdėstykite ant grotelių ir apliekite šokoladu. Palikite sustingti.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė