4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 41
Jau įvertinote šį receptą

Naminiai ir tikrai žuviški žuvies piršteliai

Žuvų piršteliai
Žuvų piršteliai / Fotolia nuotr.
Skaitysiu vėliau

Žuvies piršteliai – nuostabus produktas. Ypač jei namuose kažką reikia įkalbėti valgyti daugiau žuvies. Žinoma, jei juose žuvies daugiau nei kitų priedų.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Žuvis 500 g baltos, filė
  • Duona 130 g baltos, sužiedėjusios; džiūvėsių mišiniui
  • Parmezano sūris 30 g džiūvėsių mišiniui
  • Česnakai 1 skiltelės džiūvėsių mišiniui
  • Raudonėliai 2 arbat. š. džiovinto; džiūvėsių mišiniui
  • Citrinos 1 vnt. nutarkuota žievelė; džiūvėsių mišiniui
  • Druska 2 žiupsnelis džiūvėsių mišiniui ir apvoliojimui
  • Kiaušiniai 1 vnt. apvoliojimui
  • Miltai 4 valg. š. apvoliojimui
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis apvoliojimui
  • Pienas 2 valg. š. apvoliojimui

Kaip gaminti

Traškiam apvalkalui sukurti tinka sužiedėjusios baltos duonos trupiniai, o ryškesnės spalvos paslaptis – ciberžolė ir paprikos milteliai.

Šaldyti žuvies piršteliai paprastai kepami aliejuje. Taip jie gražiai apskrunda, be to, įgauna taip geidžiamo traškumo. Tačiau toks čirškinimas aliejuje turi ir tamsiąją pusę: nori nenori džiūvėsėliams teks pamirkti riebaluose. Variantas – pirštelius kepti orkaitėje. Jis tikrai laimi, jei norite liesesnio produkto, o išvaizda ir skonis nenukenčia.

1. Virtuvės kombaine pasmulkinkite duoną ir sūrį. Įspauskite česnako, įberkite prieskonių. Mišinį suberkite ant popieriumi išklotos skardos ir kiškite į 180 laipsnių orkaitę. Maždaug po 10 min. mišinį pamaišykite ir kepkite, kol trupiniai įgaus gražią auksinę spalvą.

2. Trupinius atvėsinkite ir dar kartą permalkite virtuvės kombainu.

3. Viename inde paplakite kiaušinį su pienu, įberkite druskos ir šiek tiek pipirų. Į kitą įpilkite miltų.

 

4. Jei naudojate šaldytą žuvį, palikite ją per naktį atšilti šaldytuve. Tuomet nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite maždaug 3 cm pločio juostelėmis.

6. Žuvies gabaliuką viena ranka pirmiausia apvoliokite miltuose, tuomet perimkite į kitą ir pavoliokite kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose (taip išvengsite šlapių duonos bumbulų ant rankų).

7. Dėkite į aliejumi išteptą skardą ir kiškite į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę. Po 10 min. mentele pirštelius apverskite ir kepkite dar apie 5–7 min.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.