Ingredientai
- Miltai 500 g tešlai
- Druska 1 arbat. š. perpus tešlai ir įdarui
- Sviestas 270 g 250 g tešlai (šalto) ir 20 g įdarui
- Grietinė 240 g 200 g tešlai ir 40 g įdarui
- Kiaušiniai 3 vnt. 2 dideli įdarui ir 1 aptepimui
- Vištiena 450 g smulkintos viščiukų šlaunelių mėsos; įdarui
- Svogūnai 2 vnt. dideli; įdarui
- Sultinys 125 ml arba vandens; įdarui
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Į miltus įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą (galite įtarkuoti). Įtrinkite sviestą pirštais į miltus taip, kad neliktų sviesto gabalėlių.
2. Viduryje sviesto ir miltų mišinio padarykite duobutę. Kiaušinius gerai išmaišykite su grietine ir supilkite į duobutę. Viską gerai išmaišykite.
3. Suspauskite rankomis tešlą, kad neliktų sausų miltų ir susiformuotų tešlos rutulys. Porą kartų perminkykite, bet ne daugiau. Padėkite tešlą 30–40 minučių į šaldytuvą.
4. Svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais. 3/4 svogūnų apkepkite svieste, likusius sudėkite į mėsą nekeptus. Paskui į maltą vištieną sudėkite apkeptus svogūnus, taip pat supilkite sultinį, grietinę, įberkite druskos, daug maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Palikite pusvalandžiui pastovėti.
5. Atvėsusią tešlą padalykite į 20 vienodo dydžio gabaliukų, kiekvieną gabaliuką iškočiokite ant miltuoto paviršiaus, kad gautųsi kuo apvalesnė forma.
6. Ant iškočiotos tešlos gabaliuko dėkite kupiną šaukštą įdaro ir, suspaudę tešlos kraštus, juos užraitykite.
7. Išplakite kiaušinį su trupučiu vandens. Kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, atidžiai aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu. Kepkite iki 185°C įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes, kol gražiai apskrus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums