Ingredientai
- Miltai 380 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Vanduo 120 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Faršas 500 g vištienos ir kiaulienos padalintas vienodomis dalimis - įdarui
- Prieskoniai: (pagal skonį - įdarui) 1 žiupsnelis
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
Kaip gaminti
- Kiaušinį lengvai išplakite (kad trynys susimaišytų su baltymu), į kiaušinį įberkite žiupsnelį druskos.
- Gautą kiaušinio mišinys pilkite į miltus, pastoviai minkydami, po truputį į miltus supilkite vandenį ir tešlą gerai išminkykite. Išminkę tešlą ją kočiokite ir formuokite koldūnus.
- Įdarui maltą vištieną ir kiaulieną sumaišykite maždaug vienodomis proporcijomis ir pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir smulkiai pjaustytu svogūnu.
- Prie koldūnų galima paruošti lengvą padažą. Sumaišykite po šaukštą grietinės ir majonezo, įmaišykite šviežių žolelių ir skiltelę smulkiai supjaustyto česnako.
Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita