Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Vanduo 1 st. tešlai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. tešlai
- Druska 2 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Miltai 1 st. 1,5 - 2 - tešlai
- Faršas 400 g 400 - 500 vištienos - įdarui
- Špinatai 100 g įdarui
- Vištienos prieskoniai 3 g pagal skonį - įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Česnakai 1 skiltelės įdarui
Kaip gaminti
1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite kambario temperatūros vandenį, aliejų, žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Maišydami po truputį berkite miltus ir užminkykite kietą tešlą. Tešlą uždenkite ir 20–30 minučių palikite kambario temperatūroje.
2. Faršą sumaišykite su grūstu česnaku, plikytais ir smulkintais špinatais, pipirais, druska ir vištienos prieskoniais. Tešlą plonai iškočiokite ir išspauskite lyginį skaičių apskritimų. Ant pusės apskritimų dėkite faršo, o kitais užklokite. Kraštus labai gerai apspauskite, jei norite, suformuokite gėlytes.
3. Koldūnus virkite sūdytame vandenyje 10–12 minučių. Tiekite su sviestu ar grietine.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita