Ingredientai
- Cukrus 180 g miltelinio
- Migdolai 80 g smulkintų arba migdolų miltų
- Migdolų ekstraktas 1 arbat. š.
- Kiaušinio baltymas 1 vnt.
- Rožių vanduo 0,5 arbat. š. nebūtinai
Kaip gaminti
Marcipanų pastą galima paversti viliojančiomis saldžiomis figūrėlėmis ar tortų bei keksiukų papuošimais, šokoladu aplietais saldainiais ar kakavoje, kokosų drožlėse apvoliotais rutuliukais. Migdolų ir cukraus masė gali tapti sausainių pagrindu ar pyragų įdaru.
1. Į virtuvės kombainą (su S formos peiliu) supilkite migdolų miltus, cukrų ir viską gerai sumaišykite.
2. Įpilkite ekstrakto, rožių vandens ir įmuškite kiaušinio baltymą. Viską maišykite, kol masė bus pakankamai kieta. Jei pasta pernelyg minkšta ir lipni, įberkite dar miltų ir cukraus.
3. Jei nenaudojate iškart, marcipanų pastą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą. Šaltai laikoma ji sukietės, todėl prieš naudojant reiks šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje. Šaldytuve tokia marcipanų masė gali stovėti apie mėnesį.