Ingredientai
- Jautiena 250 g faršas
- Garstyčios 1 arbat. š. Dižono
- Mairūnas 1 arbat. š.
- Paprikos 1 vnt. saldžioji
- Pomidorų padažas 2 valg. š. naminis
- Salotos 4 vnt.
- Bandelės: neskaldytų grūdų 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus 1 valg. š. kepti
Kaip gaminti
- Jautienos faršą sumaišykite su garstyčiomis, įspauskite česnako, įberkite mairūnų, druskos, pipirų ir gerai viską išminkykite. Suformuokite du plokščius kotletukus ir kepkite su šlakeliu aliejaus „grill“ keptuvėje apie 5 minutes iš abiejų pusių.
- Kol mėsainiai kepa, bandeles perpjaukite pusiau ir pakepinkite keletą minučių sausoje keptuvėje. Ant vienos bandelės puselės dėkite kelis lapus salotų, pusę keptos paprikos, mėsainį, uždėkite šaukštą pomidorų padažo ir uždenkite kita bandelės pusele. Mėsainius galite pagardinti plonai pjaustytais raudonaisiais svogūnais, pomidorų ar agurkų griežinėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita