Ingredientai
- Šokoladas 500 g 250 - pieniško - apatiniam šokolado sluoksniui ir 250 - viršutiniam šokolado sluoksniui
- Žemės riešutų sviesto:(65 - kreminio - apatiniam šokolado sluoksniui, 65 - viršutiniam šokolado sluoksniui ir 65 - nugos sluoksniui) 195 g
- Sviestas 180 g 60 - nugos sluoksniui ir 120 - karamelės sluoksniui
- Cukrus 600 g 200 - nugos sluoksniui ir 400 - karamelės sluoksniui
- Pienas 60 ml nugos sluoksniui
- Saldainiai „Marshmallow“ masės (1 ½ puodelio) 2 puodelis
- Žemės riešutai 200 g sūdytų, stambiai kapotų - nugos sluoksniui
- Vanilės ekstraktas 2 arbat. š. 1 - nugos sluoksniui ir 1 - saldainių „Marshmallow“ masei
- Vanduo 12 valg. š. karamelės sluoksniui
- Grietinėlė 125 ml riebios - karamelės sluoksniui
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymo - saldainių „Marshmallow“ masei
- Cukraus sirupas 285 ml šviesaus - saldainių „Marshmallow“ masei
- Druska 1 arbat. š. ¼ - saldainių „Marshmallow“ masei
- Miltelinis cukrus 150 g saldainių „Marshmallow“ masei
Kaip gaminti
- Iš pradžių pasiruoškite saldainių „Marshmallow“ masę. Ją galite pasiruošti jau prieš dieną ar net kelias dienas.
- Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinio baltymą, cukraus sirupą ir druską. Plakite apie 5 minutes, kol gausite standžias putas.
- Sumažinkite plaktuvo greitį ir suberkite miltelinį cukrų. Išplakite iki vientisos masės.
- Supilkite vanilės ekstraktą iš išmaišykite.
- Sandariame indelyje šią masę galite laikyti iki dviejų savaičių.
- Folijos lakštu išklokite 20x30 cm dydžio indą.
- Paruoškite apatinį šokolado sluoksnį. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį kartu su riešutų sviestu.
- Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, pamaišydami kas pusę minutės, kol gausite visiškai vientisą masę.
- Paruoštą šokoladą supilkite į indą, kuriame sluoksniuosite desertą. Paviršių išlyginkite.
- Dėkite indą į šaldytuvą ir palaikykite, kol šokoladas visiškai atšals ir sustings, apie 30 minučių.
- Paruoškite nugos sluoksnį. Sviestą sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir ištirpinkite ant vidutinio dydžio ugnies.
- Suberkite cukrų ir pieną. Kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps ir masė užvirs.
- Sumažinkite ugnį iki mažos ir kaitinkite 5 minutes, kartais pamaišydami.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir sudėkite „Marshmallow“ masę, riešutų sviestą ir vanilės ekstraktą.
- Išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite stambiai smulkintus sūdytus žemės riešutus.
- Paruoštą nugos sluoksnį tolygiai užpilkite ant sustingusio apatinio šokolado sluoksnio.
- Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol visiškai atvės.
- Paruoškite karamelės sluoksnį. Į prikaistuvį suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Stebėkite, kad ant prikaistuvio sienelių neliktų cukraus kristalų.
- Cukrui ištirpus, ugnį padidinkite iki didelės. Nustokite maišyti masę, tiesiog, laikydami už prikaistuvio rankenos, lengvai jį judinkite sukamaisiais judesiais.
- Maždaug už minutės masė turi pradėti burbuliuoti, o dar po kelių minučių iš šviesaus gintaro spalvos ji turi pavirsti į vidutiniškai tamsią karamelę.
- Kai tik karamelės spalva tampa vidutiniškai tamsi, iš karto sudėkite į prikaistuvį sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
- Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir iš karto lėtai, nuolat maišydami, supilkite grietinėlę. Ją pilkite ypač atsargiai, nes karamelė ims labai stipriai burbuliuoti ir gali jus skaudžiai nudeginti.
- Paruoštą karamelę tolygiai užpilkite ant sustingusio nugos sluoksnio.
- Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.
- Paruoškite viršutinį šokolado sluoksnį. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir sudėkite į dubenėlį kartu su riešutų sviestu.
- Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, pamaišydami kas pusę minutės, kol gausite visiškai vientisą masę.
- Paruoštą šokoladą tolygiai supilkite ant karamelės sluoksnio.
- Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 60 minučių, kol visiškai atvės ir sutvirtės.
- Prieš patiekdami, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir valandėlę palaikykite kambario temperatūroje.