Ingredientai
- Migdolai 250 g lazdelių
- Džiovintos slyvos 200 g
- Cukrus 100 g
- Vanduo 50 ml
- Šokoladas 400 g pieniško
Kaip gaminti
1. Į keptuvę suberti migdolų lazdeles, cukrų ir įpilti vandens. Nuolat maišyti ir kepti, kol vanduo išgaruos. Tada sumažinti kaitrą ir nuolat maišyti. Kai riešutai gražiai apskrunda ir įgauna rusvai auksinę spalvą, paskleisti juos ant skardos, kad atvėstų.
2. 2/3 dalis šokolado nuolat maišant išlydyti dubenyje ant garų. Kai šokoladas visiškai išsilydo, dėti dubenį ant stalo ir suberti likusį šokoladą. Maišyti, kol visas šokoladas ištirps iki vientisos masės.
3. Slyvas supjaustyti juostelėmis ir suberti kartu su riešutais į šokolado masę. Gerai išmaišyti ir naudojant šaukštą suformuoti ant kepimo popieriumi išklotos skardos „kupstelius“. Palikti, kad atvėstų ir šokoladas sustingtų.