12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 26
Jau įvertinote šį receptą

Naminiai „Twix“ batonėliai

Naminiai Twix
Naminiai Twix / Astos Černės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Iš pradžių paruoškite trapų pagrindą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Į dubenėlį su atvėsusiu tirpintu sviestu suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.
  3. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite elektriniu plaktuvu.
  4. Suberkite miltus ir išmaišykite. Kepimo indą (20x20 cm ar 35x10 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi.
  5. Sudėkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir tešla bus iškepusi.
  6. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir atidėkite į šalį, kol atvės.
  7. Paruoškite karamelės sluoksnį. Į prikaistuvį suberkite cukrų ir supilkite vandenį.
  8. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus ištirps.
  9. Stebėkite, kad ant prikaistuvio sienelių neliktų cukraus kristalų.
  10. Cukrui ištirpus, ugnį padidinkite iki didelės. Nustokite maišyti masę, laikydami už prikaistuvio rankenos, jį lengvai judinkite sukamaisiais judesiais.
  11. Maždaug už minutės masė turi pradėti burbuliuoti, o dar po kelių minučių iš šviesaus gintaro spalvos ji turi pavirsti į vidutiniškai tamsią karamelę.
  12. Kai tik karamelės spalva tampa vidutiniškai tamsi, iš karto sudėkite į prikaistuvį sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
  13. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir iš karto lėtai, nuolat maišydami, supilkite grietinėlę. Būkite atsargūs!
  14. Grietinėlę pilkite ypač atsargiai, nes karamelė ims labai stipriai burbuliuoti ir gali jus skaudžiai nudeginti.
  15. Paruoštą karamelę porai minučių atidėkite į šalį, kol šiek tiek atvės.
  16. Paruoškite šokolado sluoksnį. Šokoladą, šviesų cukraus sirupą ir sviestą sudėkite į dubenėlį.
  17. Statykite dubenėlį and puodo su verdančiu vandeniu („garų vonelės“) ir kaitinkite pamaišydami, kol šokoladas bei sviestas ištirps ir gausite visiškai vientisą masę.
  18. „Sukonstruokite“ šokoladinius batonėlius. Karamelę tolygiu sluoksniu supilkite ant atvėsusio trapaus pagrindo.
  19. Ant karamelės sluoksnio tolygiai supilkite paruoštą šokoladą.
  20. Indą su susluoksniuotu desertu dėkite į šaldytuvą ir palaikykite, kol visiškai sustings.
  21. Prieš patiekdami supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Skanaus!  

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.