Ingredientai
- Cukrus 180 g
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š.
- Pienas 250 ml
- Kiaušiniai 6 vnt. tryniai
- Grietinėlė 500 ml
- Pagardai (ką turite po ranka: Fortūnos saldainiai, zefyrai, serbentai) 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilkite į puodą ir užvirkite. Kol verda, atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Naudosime tik trynius, tuo tarpu iš baltymų galima iškepti morengiukus.
2. Trynius išplakite, plakdami supilkite pieną. Visą masę supilkite atgal į puodą ir virkite ant silpnos ugnies, kol susidaro skystos grietinės masė. Vėliau įmaišykite grietinėlę ir palikite šiek tiek atvėsti.
3. Į atvėsusią masę dėkite pagardus. Galima dėti pasmulkintų Fortūnos saldainių, zefyrų ir serbentų.
4. Supilkite masę į indą (tinka paprastas plastmasinis) ir dėkite į šaldiklį.
5. Ledus pagaminus vakare, kitos dienos popietę jau galėsite mėgautis šiuo šaltu ir gaiviu ledų desertu.
6. Ledus galima valgyti ir su pyragu, ir vienus. Priedai gali būti tokie, kokių tik širdis geidžia.
Skanaus!
Receptą atsiuntė skaitytoja Asta Burinskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita