Ingredientai
- Apelsinai 5 vnt. 5-6 vidutinio dydžio ir 1 apelsino žievelė
- Cukrus 100 g
- Kukurūzų krakmolas 45 g
- Citrinos 2 vnt. 2 citrinų sultys ir 1 citrinos tarkuota žievelė
- Vanduo 125 ml
Kaip gaminti
- Apelsinus nulupkite. Supjaustykite ketvirčiais ir pasistenkite pašalinti visas sėklytes.
- Apelsinus sudėkite į maisto smulkintuvą ar plaktuvą ir susmulkinkite iki beveik vientisos masės (gali likti šiek tiek nedidelių gabalėlių). Masę supilkite į keptuvę ar prikaistuvį. Suberkite apelsinų žieveles, cukrų, kukurūzų krakmolą, supilkite citrinos sultis ir vandenį. Išmaišykite.
- Kaitinkite apie 25 minutes, kol masė sutirštės ir taps džemo konsistencijos.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir paruoštą džemą supilkite į švarų, sandariai užsidarantį stiklainėlį. Atvėsinkite, tuomet uždenkite dangteliu. Laikykite šaldytuve.
- Pastaba: džemas yra skirtas greitam vartojimui. Jeigu norite laikyti jį ilgiau, teks hermetiškai uždaryti (konservuoti) stiklainėlius su džemu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita