Ingredientai
- Pomidorai 3 kg sunokusių
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 3 arbat. š.
- Cukrus 1 valg. š.
- Garstyčios 1 arbat. š. grūdelių
- Pipirai 1 arbat. š. trečdalis maltų kvapniųjų
- Actas 50 ml obuolių
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis miltelių ant peilio galo
Kaip gaminti
- Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite.
- Supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą su trupučiu aliejaus ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės.
- Gautą masę pertrinkite per sietelį ir supilkite atgal į puodą. Svogūnus ir česnakų skilteles nulupkite, susmulkinkite ir sudėkite į tyrę.
- Suberkite garstyčias, pipirus, aitriųjų paprikų milteliusir virkite, kol tūris sumažės maždaug per pusę.
- Baigiant supilkite actą, druską, cukrų, dar kartą užvirkite ir išpilstykite į paruoštus stiklainius.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita