Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 100 g išmirkytų vandenyje mažiausiai 1 valandą
- Vanduo 900 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilė 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Išmirkusius dribsnius perskalaukite ir nusausinkite. Suberkite į elektrinio plakiklio (blenderio) indą, užpilkite vandeniu, sudėkite likusius ingredientus ir plakite, kol masė pavirs baltu skysčiu.
2. Supilkite į keliais sluoksniais marlės išklotą sietelį arba sūrmaišį ir gerai nuspauskite skystį. Laikykite pieną gerai uždaromuose stikliniuose induose apie 4–5 dienas šaldytuve.
Lygiai taip galite pasigaminti ir avižų grietinėlę – jai prireiks 450 ml vandens.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Gėrimai