Ingredientai
- Avokadai 2 vnt. nedideli prinokę
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Citrinos 0,5 vnt. išspaustos sultys
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Avokadus nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir dėkite į elektrinį maisto smulkintuvą. Ten pat pilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir įdėkite skiltelę česnako. Viską gerai sutrinkite, masę pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų. Gautą padažą gerai išmaišykite.
Avokadų majonezas yra labai panašios tekstūros, kaip ir tradicinis, o paruoštas su aliejumi ir citrinos sultimis nejuoduoja.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Padažai
- Rengiu šventę: Velykos