Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorų pasta: (koncentruotos) 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Kalendros 5 g lapelių - pagal skonį
- Paprikos 1 g uoginių, miltelių - pagal skonį
- Kuminai 1 valg. š. maltų
Kaip gaminti
- Baklažanus sudrėkinkite, įtrinkite druska, truputį palaikykite, nuplaukite, perpjaukite per pusę ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės.
- Česnakus ir kuminus pakepinkite šaukšte aliejaus. Iš baklažanų šaukšteliu išskobkite minkštimą, sumaišykite su visais prieskoniais, supilkite likusį aliejų ir viską išplakite elektriniu plakikliu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Padažai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita