Ingredientai
- Rudasis cukrus 500 g
- Imbieras 1 vnt. vidutinio dydžio šaknis
- Vanduo 2 l
- Citrinos 3 vnt. geriausia būtų ekologiškos
- Cinamonų lazdelė 1 vnt.
Kaip gaminti
- Cukrų suberkite į puodą ir maišydami kaitinkite. Kai jis pradės lydytis, pamažu, vis maišydami, supilkite vandenį.
- Citrinas švariai nuplaukite ir su visomis žievelėmis supjaustykite gabalėliais.
- Imbiero šaknį sutarkuokite smulkesne tarka.
- Citrinas, imbierus pamaigykite, kad išsiskirtų šiek tiek sulčių ir suberkite į verdantį vandenį su cukrumi. Įmeskite į puodą ir cinamono lazdelę.
- Retkarčiais pamaišydami virkite apie 20 minučių.
- Nukaitę palikite puodą su imbieriniu vynu kelioms valandoms atvėsti ir prisigerti skonio bei aromato.
- Paskui nukoškite supilkite į stiklo butelį ir pastatykite šaltai.
- Patiekite mažose taurelėse. Tinka pagardinti ir žolelių arbatai.