Ingredientai
- Pienas 1 l
- Jogurtas 125 g indelis natūralaus
- Avietės 3 valg. š. sunkos arba galima pakeisti pasterizuotomis sultimis
- Medus 2 valg. š. skystas
- Rabarbarai 4 vnt. lapkočių
Kaip gaminti
1. Pieną supilkite į prikaistuvį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite nuo viryklės ir palikite vėsti.
2. Kas keletą minučių tikrinkite pieno temperatūrą (tai labai svarbu, nes sukrėtus jogurtą į aukštesnės temperatūros nei 42 C pieną, žus natūralios bakterijos, o jeigu jis bus pernelyg vėsus, nevirs jogurtu) kyštelėdama į jį švarų pirštą. Kai jį galėsite piene išlaikyti maždaug 15 sekundžių, sukrėskite jogurtą ir gerai išmaišykite.
3. Masę sukrėskite į dubenį, uždenkite jį maistine plėvele ir palikite nakčiai šiltoje vietoje.
4. Rytą į jogurtą atsargiai įmaišykite aviečių sunkos ir skysto medaus (pagal skonį), įdėkite nuluptų, smulkintų rabarbarų.
Kulinaro patarimas. Jeigu jums nepatinka medaus jogurtui suteikiamas specifinis prieskonis, galite jį skaninti rudojo cukraus sirupu apšlakstytais rabarbarais.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant brandinimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita