Ingredientai
- Kepenys: 1 g
- Svogūnai 1 vnt. didelio
- Muskatas 1 valg. š. malto
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Lydytas sūrelis: 200 g
- Grietinėlė 300 ml
- Aliejus 1 puodelis 0,5
- Sviestas 50 g
Kaip gaminti
- Kepenėles smulkiai supjaustykite.
- Į puodą supilkite aliejų, sudėkite sviestą ir įpjaustykite svogūną.
- Kelias minutes jį pakepinkite ant vidutinės kaitros, tada sudėkite pjaustytas kepenis ir temperatūrą padidinkite.
- Kai mėsa gražiai apskrunda, viską suverskite į dubenį, įmaišykite lydytą sūrelį, grietinėlę ir prieskonius.
- Gautą masę sukrėskite į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių.
- Kepkite, kol paviršius gražiai apskrunda.
- Apkepėlę malkite iki norimos tekstūros pašteto. Pastatykite į šaldytuvą sutirštėti.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita