„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Naminis moliūgų kremas kavai

Moliūgų kremas kavai
Moliūgų kremas kavai / Astos Černės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Iš pradžių pasiruoškite moliūgų tyrę. Jos šiam sirupui prireiks nedaug, tačiau likusią dalį galėsite panaudoti moliūgų blynams, sriuboms ar pyragams. Taigi supjaustykite moliūgą gabalais, išimkite sėklas. Sudėkite jo gabalus ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C ir apie 45 min. kepkite moliūgus, kol šie taps minkšti, tačiau nepraras savo formos. Išimkite juos iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite.

2. Tuomet nuimkite odeles, o pačius moliūgo gabalėlius sudėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Paruoštą moliūgų tyrę atvėsinkite ir supilstykite į sandariai užsidarančius indelius. Šaldytuve moliūgų tyrę galite laikyti iki poros savaičių, o jei norite – užšaldykite ją.

3. Moliūgų sirupui skirtas visas sudedamąsias dalis sudėkite į nedidelį prikaistuvį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišykite, kol masė užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį ir, retkarčiais pamaišydami, virkite apie 10 minučių. Tada nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite sirupui atvėsti iki kambario temperatūros.

4. Atvėsusį sirupą perkoškite per sietelį. Supilkite į sandariai užsidarantį stiklainėlį ar indelį. Moliūgų sirupą šaldytuve galite laikyti iki dviejų mėnesių.

Paruoškite moliūgų kremą kavai:

1. Sumaišykite moliūgų sirupą, pieną ir grietinėlę iki vientisos masės. Jei žinote, kad mama mėgsta labai saldžią kavą, įmaišykite ir pusę puodelio sutirštinto pieno. Supilkite į sandariai uždaromą buteliuką ar stiklainėlį.

2. Moliūgų kremą kavai laikykite šaldytuve. Prieš kiekvieną naudojimą pakratykite stiklainėlį, tuomet pagardinkite puodelį kavos.

Iš šio kiekio paruošite 750 ml buteliuką arba tris mažesnius buteliukus po 250 ml kremo kavai.

Dekoravimas. Buteliuką apriškite gražia medžiagine juostele ar virvute, suriškite kaspinėlį. Prie pastarojo prikabinkite ir paruoštą etiketę su sveikinimu bei linkėjimu (galite atsispausdinti).

Plačiau skaitykite: MAMOS DIENA: saldžios dovanos Mamai

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.