Ingredientai
- Pienas 2 l pvz., 3,2 proc. riebumo pirktinio
- Grietinė 2 valg. š. riebios
- Citrinos sultys 50 ml
- Cukrus 0,5 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Mėtos 1 valg. š. džiovintų; galite pasirinkti bet kokias kitokias mėgiamas žoleles
Kaip gaminti
1. Ant mažos kaitros, maišydami, kartu su mėtomis užkaitinkite pieną iki 85-90°C temperatūros.
2. Sudėkite grietinę, druską ir cukrų. Pieną uždenkitę ir palikite 5 minutėms pastovėti, kad pritrauktų mėtas. Perkoškite. Užkaitinkite vėl iki 85-90°C temperatūros, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite maišydami, kol pradės traukti. Pieną sutrauks labai mažomis kruopytėmis.
3. Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir paaušinkite 15-20 minučių.
4. Masę supilkite į sūrmaišį ir pakabinkite, kad nuvarvėtų. Kuo ilgiau varvės, tuos kietesnė bus rikota. Aš norėjau pjaustomo sūrio, tad dar paslėgiau per naktį.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai