Ingredientai
- Pomidorai 2 kg gerai sunokusių
- Cukrus 3 valg. š.
- Druska 2 valg. š.
- Obuolių actas 3 valg. š. arba citrinų sulčių
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudonoji
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Kvapnieji pipirai 1 arbat. š.
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Laurų lapai 5 vnt.
Kaip gaminti
1. Nulupus pomidorus susmulkinkite trintuvu arba supjaustykite smulkiais kubeliais, pasūdykite ir suberkite cukrų. Pomidorų masę neuždengę dangčio virkite (nuolat maišydami) ant nedidelės ugnies, kol sutirštės. Į puodą suberkite susmulkintus trintuvu česnakus, svogūnus, paprikas ir aitriąją papriką. Jei norite išskirtinio skonio, maišydami padažą suberkite prieskonius ir žoleles.
2. Kai padažas pakankamai sutirštėja, supilkite obuolių actą (arba šviežių citrinų sultis) bei šlakelį alyvuogių aliejaus.
3. Virkite maišydami, kad neprisviltų, kol padažas pakankamai sutirštės.
4. Karštą padažą supilstykite į stiklinius indelius ir tvirtai užsukite metaliniais dangteliais.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Padažai