Ingredientai
- Avietės 500 g
- Kiaušiniai 4 vnt. kaimiškų
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 125 g
- Miltai 80 g
- Krakmolas 40 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š - sulčių ir 1 valg. š - nutarkuotų žievelių
- Kreminė varškė 400 g tepamo varškės sūrelio
- Jogurtas 100 ml „Valio Gefilus“ be laktozės
- Grietinėlė 300 ml plakamosios
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Miltelinis cukrus 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų, o trynius su cukrumi išplakite iki purumo.
- Miltus, krakmolą, kepimo miltelius persijokite į gilų dubenį, po truputį supilkite su cukrumi išplaktus trynius, citrinų žieveles. Atvėsintus baltymus išplakite su šlakeliu citrinos sulčių ir atsargiai įmaišykite į paruoštą masę.
- Paruošą tešlą paskleiskite ant kepimo popieriaus stačiakampėje kepimo formoje ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 min. Ištraukite, atvėsinkite ir atsargiai nulupkite popierių.
- Perrinktas, nuplautas ir nusausintas avietes sumaišykite su vaniliniu bei milteliniu cukrumi. Varškės sūrelį labai atsargiai sumaišykite „Valio Gefilus“ jogurtu be laktozės, išplakta grietinėle ir avietėmis.
- Paruošta mase aptepkite atvėsusį biskvitą, jį susukite voleliu ir per naktį palikite šaldytuve.
- Tiekite apibarstę milteliniu cukrumi ir papuošusi mėtų lapeliais.
Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita