Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 70 g
- Miltai 70 g
- Kepimo milteliai 5 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Pienas 100 ml
- Sviestas 20 g tirpinto; ir dar šiek tiek patepti skardai
- Obuoliai 1,2 kg
- Romas 2 valg. š. tamsaus; arba kalvadoso
Kaip gaminti
Tiesa, turėsite labai pasistengti pjaustydami obuoliukus, nes juos reikia supjaustyti tikrai labai labai plonais griežinėliais. Aš tai padariau pasitelkusi į pagalbą daržovių skustuką, bet, manau, kad neblogiau gautųsi ir su tarka ar pjaustykle, kuri gražiai pjaustytų obuolius griežinėliais.
Recepte naudojamas kalvadosas (obuolių brendis), kurį galite pakeisti tamsiu romu. Jei norite pyrago plonesnio, kepkite 24 cm skersmens kepimo formoje, jei storesnio, rekomenduoju naudoti 20 cm skersmens kepimo formą. Ir pyragas skanesnis rytoj, nei šiandien!
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės.
3. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius. Į miltus supilkite kiaušinių masę, supilkite tirpintą sviestą ir pieną ir viską išmaišykite.
4. Įberkite druskos ir supilkite kalvadosą. Viską gerai išmaišykite.
5. Imkite po vieną obuolį, nulupkite, išimkite sėklas ir pjaustykite plonais griežinėliais tiesiai į tešlą. Pasilikite keletą griežinėlių sudėliojimui ant pyrago viršaus.
6. Išmaišykite, kad visi obuoliai pasidengtų tešla.
7. Sukrėskite viską į gerai sviestu išteptą skardą (skardos apačią išklokite kepimo popieriumi), išlyginkite paviršių ir sudėliokite likusius obuolių griežinėlius ant viršaus.
8. Kepkite apie 30 min. Jei kepsite 20 cm skersmens kepimo formoje, kepimo laiką ilginkite bent iki 1 h.
9. Pyragui leiskite visiškai atvėsti ir tik tuomet traukite iš kepimo formos.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė