Ingredientai
- Miltai 600 g
- Grietinė 350 g
- Sviestas 300 g
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 torto tešlai ir 3 virti tortui pertepti
- Morkos 3 vnt.
- Sūris 100 g fermentinis
- Žuvis 1 vnt. rūkyta
- Majonezas 1 vnt. indelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite šaltą sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį. Sumaišykite viską ir minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę, dėkite maždaug valandai į šaldytuvą. Po valandos išėmę ją, iškočiokite 24 cm skersmens lakštus ir subadykite šakute. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
2. Morkas sutarkuokite, pakepinkite ir pagal skonį pasūdykite. Fermentinį sūrį sutarkuokite, kiaušinius supjaustykite ir sumaišykite su majonezu. Įberkite pagal skonį pipirų. Žuvį atskirkite nuo kaulų ir supjaustykite gabaliukais.
3. Sluoksniuokite tortą: dėkite gausiai majonezu apteptą pirmąjį lakštą ir išdėliokite ant jo žuvį. Dėkite majonezu apteptą antrąjį lakštą ir išdėliokite ant jo kepintas morkas, paskui dėkite majonezu apteptą trečiąjį lakštą ir ant jo paskirstykite žuvį. Ketvirtąjį lakštą vėl aptepkite majonezu, dėkite fermentinio sūrio ir kiaušinio mišinį ir galiausiai torto sluoksniavimą užbaikite penktuoju lakštu. Torto šonus aptepkite majonezu ir apdenkite sutrupintu šeštuoju lakštu. Skanėstą lengvai paslėkite ir palikite šaltai nakčiai. Puoškite „Napoleoną“ pasitelkusios vaizduotę.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Judita Leonavičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Mano kalėdinis receptas
- Noriu patiekalo: Apkepai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita