Ingredientai
- Sviestas 200 g minkštas - tešlai
- Grietinė 100 g 25% riebumo - tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Vanilinis cukrus 1 valg. š. tešlai
- Pienas 100 ml galima keisti augaliniu, pvz. riešutų, migdolų ar kokoso (tešlai)
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Miltai 25 valg. š. tešlai
- Grietinėlė 400 ml grietinėlės sluoksniui
- Želatina 1 valg. š. grietinėlės sluoksniui
- Miltelinis cukrus 100 g grietinėlės sluoksniui
- Migdolai 100 g
- Cukrus 1 valg. š.
- Vanduo 50 ml
Kaip gaminti
Trupinių tešlos ruošimas:
1. Inde išsukite minkštą sviestą su grietine iki purios masės, įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, druską ir išplakite vis įpildamos pieno iki vientisos skystokos masės. Berkite miltų tiek, kad gautumėte kietoką tešlą (pati dėjau kažkur 25 kupinus valg. š. jei ne daugiau), kurią būtų galima minkyti ir kad neliptų prie rankų.
2. Paruoštą masę padalinkite į 3-4 dalis, suformuokite vadinamuosius medalionus, juos suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldymo kameroje kelioms valandoms, kad sustingtų.
3. Įkaitinkite orkaitę iki iki 160-180 laipsnių temperatūros. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sutarkuokite sušalusios masės medalionus su stambia burokine tarka.
4. Paskleiskite trupinius tolygiai po visą kepimo skardą ir kepkite, kol trupiniai dailiai apskrus. Iškepusius trupinius pilnai atvėsinkite.
Extra karamelizuotų migdolų ruošimas:
Riešutus susmulkinkite, paskleiskite ant kepimo skardos, apibarstykite cukrumi, pašlakstykite vandeniu (naudojau vandens purkštuką), pastatykite kepti orkaitėje, vis prižiūrėdamos ir pavartydamos, kad per daug neapskrustų. Karamelizuotus riešutus pilnai atvėsinkite.
Grietinėlės sluoksnio ruošimas:
1. Išbrinkinkite želatiną su trupučiu vandens, tada garų vonelėje ją ištirpdykite, prižiūrėdamos, kad neužvirtų ir atvėsinkite. Per tą laiką giliame inde išplakite grietinėlę palaipsniui berdamos miltelinį cukrų.
2. Atvėsusią želatiną įmaišykite į išplaktą grietinėlę - taip gausite gana standų grietinėlės kremą pertepimui.
Pyrago ruošimas:
1. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių su kraštais. Trupinių kiekį padalinkite perpus. Vieną trupinių dalį paskleiskite kepimo skardoje, ant viršaus tolygiai paskirstykite grietinėlės kremą, ant grietinėlės sluoksnio užberkite dalį paruoštų karamelizuotų migdolų ir ant viršaus užberkite likusius trupinius.
2. Paviršių pabarstykite likusiais karamelizuotais migdolais ir kiek paspauskite delnais. Pastatykite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad trupinukai geriau susislėgtų, suliptų tarpusavyje ir vos vos suminkštėtų. Paruošta, belieka supjaustyti gabaliukais ir jau galima ragauti... prie kavos ar arbatos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „IRRI style“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita