Ingredientai
- Lęšiai 400 g žaliųjų
- Svogūnai 1 vnt.
- Ciberžolė 1 žiupsnelis miltelių
- Kedrinės pinijos 1 sauja saujelė
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 20 g kepti
- Grietinė 2 valg. š.
- Rūkytos dešrelės: 4 vnt.
Kaip gaminti
- Lęšius užpilkite vandeniu ir palikite apie 6–8 val. mirkti. Išmirkusius, išskalaukite. Suberkite į verdantį vandenį ir išvirkite.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite jame svogūną. Suberkite, virtus lęšius, kedrines pinijas, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite ciberžolių milteliais ir patroškinkite. Sukrėskite grietinę ir maišydami dar šiek tiek patroškinkite.
- Tradiciškai lęšių troškinys patiekiamas su dešrelėmis. Jas galite išvirti ar iškepti orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita