Ingredientai
- Pupelės 400 g virtų raudonųjų
- Rudasis cukrus 100 g
- Juodasis šokoladas 100 g
- Aliejus 75 ml rapsų, saulėgrąžų ar kokosų
- Kakava 55 g
- Aguonos 0,3 st.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Linų sėmenys 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Vidutinio dydžio inde linų sėmenis užpylę 9 šaukštais vandens gerai išmaišykite ir palikite pastovėti.
2. Pupeles trintuve ar virtuviniame kombaine sutrinkite iki vientisumo, įmaišykite mirkytus sėmenis (nesusigėrusio vandens perteklių galite nuvarvinti), supilkite aliejų, suberkite cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir trinkite, kol gausite vientisą masę.
3. Juodąjį šokoladą peiliu sukapokite smulkiais gabalėliais ir suberkite į mišinį.
4. Masę trinkite elektriniu plakikliu, kol šokoladas tolygiai pasiskirstys tešloje.
5. „Braunio“ masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę kepimo skardą ir kepkite apie valandą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Praėjus maždaug 30 min. nuo kepimo pradžios uždenkite pyrago viršų kepimo popieriumi ar folija, kad neapsviltų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis