Ingredientai
- Bananai 2 vnt.
- Sūrūs riestainėliai 300 g pvz., „Pretzel“
- Sviestas 170 g
- Riešutų sviestas 450 ml šokoladinio
- Kreminis sūris 230 g
- Grietinėlė 200 ml plakamosios
- Kinkanai 12 vnt.
- Mėtos 1 vnt. šakelė
- Cukraus pudra 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Riestainėlius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Supilkite į juos ištirpintą sviestą ir gerai sumaišykite. Gauta mase išklokite apvalią skardą.
2. Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų. Kitame dubenyje sumaišykite šokoladinį riešutų sviestą su kreminiu sūriu. Į šią masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę.
3. Bananus supjaustykite pusės centimetro storio riekelėmis ir išklokite jomis pyrago pagrindą. Ant viršaus paskirstykite kremą.
4. Pyragą bent dviem valandoms dėkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami, papuoškite cukraus pudra ir kinkanais.