Ingredientai
- Datulės 1 puodelis pagrindui
- Migdolai 1 puodelis tinka ir graikiniai riešutai - pagrindui
- Druska 1 žiupsnelis pagrindui
- Anakardžių riešutai 3 arbat. š. mirkytų - įdarui
- Sultys 1 arbat. š. 1/2 - citrinį - įdarui
- Kokosų aliejus:(1/2 tirpinto - įdarui) 1 puodelis
- Klevų sirupas 1 puodelis 0,5 puodelio - įdarui ir 2 valg. š. - papuošimui
- Citrinos 1 vnt. 2 arbat. š. - žievelės - įdarui
- Avietės 1 st. 1,5 - papuošimui
- Ispaninio šalavijo sėklos:(1,5 - Ispaninio šalavijo sėklos) 1 valg. š.
Kaip gaminti
- Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas.
- Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį.
- Sudėkite į maisto trintuvą datules ir riešutus, skirtus pyrago pagrindui. Juos sumalkite iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos. Gauta mase išklokite norimo dydžio indą – patariama naudoti kepimo popierių, kad masė nepriliptų.
- Įdarui skirtus produktus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės. Ją supilkite ant paruošto pyrago pagrindo iš datulių ir riešutų.
- Papuoškite aviečių mase ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.