Ingredientai
- Sausainiai 180 g birių; torto pagrindui
- Riešutų sviestas 4 valg. š. lazdynų; torto pagrindui
- Citrinų kremas (lemon curd) 1 valg. š. galima keisti riešutų sviestu; torto pagrindui
- Vanduo 1 arbat. š. galima keisti citrinų sultimis; torto pagrindui
- Serbentai 400 g juodųjų, putėsiams
- Medus 4 valg. š. arba daugiau – pagal skonį; putėsiams
- Želatina 4 vnt. lapeliai arba tiek, kiek reikia susitingdyti 1 l skysčio; putėsiams
- Jogurtas 400 g natūralaus graikiško; putėsiams
- Grietinėlė 200 ml plakamosios; putėsiams
Kaip gaminti
1. Kepimo formos nuimamais kraštais dugną ištieskite kepimo popieriumi. Jei norite lengviau išimti tortą iš formos, galite kepimo popieriumi ištiesti ir formos šonus.
2. Elektriniame maisto kombaine sumalkite sausainius. Dėkite likusius produktus ir išsukite lipnią masę. Jei masė dar nepakankamai lipni, galite įpilti dar vieną arbatinį šaukštelį vandens ar citrinų sulčių.
3. Sausainių masę tolygiai paskirstykite kepimo formoje ir gerai suspauskite. Laikykite šaldytuve, kol prireiks.
4. Serbentus suberkite į puodą ir kaitinkite ant mažos kaitros, kol šiek tiek sukris. Sutrinkite juos į tyrę. Jei norite tolygesnių putėsių, tyrę galite perkošti per tankų sietelį. Į dar šiltą tyrę įmaišykite medų.
5. Dubenėlyje ištirpinkite želatiną 60 ml verdančio vandens ir įmaišykite ją į šiltą juodųjų serbentų tyrę bei palikite šiek tiek atvėsti. Įmaišykite šaltą jogurtą.
6. Šaltame dubenyje standžiai išplakite šaltą grietinėlę. Dėkite ją dalimis į juodųjų serbentų masę ir lengvai pamaišykite. Nepermaišykite!
7. Putėsius supilkite ant torto pagrindo. Tortą palikite sustingti šaldytuve per naktį.
8. Sustingusį tortą išimkite iš formos ir dekoruokite, kaip tik širdis geidžia. Nuotraukose tortas dekoruotas šaltyje džiovintų juodųjų serbentų ir braškių milteliais bei triufeliais. Tortą laikykite šaldytuve ir suvartokite per porą dienų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis