Ingredientai
- Sausainiai 220 g 154 g į miltus sumaltų „Oreos“ sausainių - pagrindui ir 1 pakelis (66 g) „Mini Oreos“ - papuošimui
- Sviestas 1 valg. š. arba kokosų sviestas - pagrindui
- Vanduo 1 valg. š. pagrindui
- "Philadelphia" sūrio kremas (kreminiam sluoksniui) 400 g
- „Nutella“ kremas (kreminiam sluoksniui) 270 g
- Juodasis šokoladas 70 g konditerinis šokoladas „Nestlé“ arba galima keisti kitu - kreminiam sluoksniui
- Riešutai 1 sauja skrudinti, sumalti Pekano riešutai - kreminiam sluoksniui (bet nebūtinai)
- Želatina 1 valg. š. kreminiam sluoksniui (bet nebūtinai)
- Grietinėlė 30 ml 10% riebumo - kreminiam sluoksniui (bet nebūtinai)
Kaip gaminti
1. Oreos sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki miltų, sumaišykite su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinėliai geriau suliptų tarpusavyje – papildomai įpilkite lašelį vandens.
2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (tiek dugną, tiek ir šonus), ant dugno tolygiai paskirstykite paruoštą Oreos trupinių masę, suformuokite kraštelį.
3. Kaitinimo inde pašildykite Nutella kremą su šokoladu iki šokolado gabaliukai pilnai išsilydys. Gautą masę supilkite ant Philadelphia sūrio kremo ir gerai išmaišykite.
4. Kitame kaitinimo inde supilkite grietinėlę ir šildykite, kol užkais. Tuomet suberkite želatiną ir maišykite, kol ištirps. Šiek tiek atvėsinkite ir supilkite ant Philadelphia sūrio ir Nutella masės, suberkite skrudintus Pekano riešutus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
4. Paruoštą sūrio kremo masę sukrėskite į kepimo formą ant trupininio pagrindo, išlyginkite paviršių. Viršų papuoškite mini Oreos sausainėliais (arba normalaus dydžio) ir laikykite šaldytuve visai nakčiai.
Receptas iš tinklaraščio „Irri Style“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „IRRI style“
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita