Ingredientai
- Maskarponės sūris 500 g
- Grietinė 70 g
- Riešutų sviestas: 300 g
- Miltelinis cukrus 1 puodelis pagal skonį
- Želatina 3 valg. š.
- Vanduo 15 valg. š.
- Sausainiai 200 g
- Žemės riešutai 3 sauja 1 - 2 - sūdytų, skrudintų ir sauja - papuošimui
- Sviestas 100 g
- Karamelė „Dulce de Leche“: ( papuošimui) 1 vnt.
Kaip gaminti
- Gerai išmaišykite maskarponės sūrį kartu su grietine ir riešutų sviestu. Jei saldumo neužtenka, galite įpilti puodelį cukraus pudros.
- Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpinkite ne ant atviros ugnies. Atvėsusią ištirpusią želatiną supilkite į maskarponės masę.
- Sumalkite sausainius ir skrudintus sūdytus žemės riešutus. Ištirpinkite sviestą ir užpilkite ant sausainių ir riešutų masės. Viską gerai išmaišę, pilkite į torto skardą ir suštampuokite pyrago pagrindą valgomuoju šaukštu ar rankomis.
- Ant suformuoto sausainių pagrindo pilkite maskarponės masę ir išlyginkite paviršų peiliu. Dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad pyragas sustingtų.
- Sustingusį pyragą papuoškite skrudintais sūdytais ir sumaltais žemės riešutais ir apšlakstykite karamele.
Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita