Ingredientai
- Sausainiai 150 g trapių; pagrindui
- Sviestas 75 g pagrindui
- Sūris 500 g arba perpus sūrio ir jogurto; įdarui
- Grietinėlė 200 ml šaltos plakamosios; įdarui
- Cukrus 70 g įdarui
- Želatina 24 g 10 lapelių, perpus įdarui ir glaistui
- Persikai 4 vnt. 2 sunokusių ir smulkiai supjaustytų įdarui ir 2 įdarui
- Citrinos sultys 2 valg. š. glaistui
Kaip gaminti
Beje, ne sezono metu gardėsį galite ruošti su konservuotais persikais, o jei norite nustebinti save ir svečius, į sausainių pagrindą įdėkite smulkintų riešutų, o dalį kreminio sūrio pakeiskite vaisiniu jogurtu.
Kad sutaupytumėte laiko, galite grietinėlės neplakti, o supilti ją tokią, kokia yra. Prarasite šiek tiek purumo, bet nieko baisaus. O jei esate dideli tinginiai, recepte siūlomą ruošti glaistą keiskite vandeniu, praskiestu persikų marmeladu.
Dar viena pastaba naujokams: želatinos lapeliai veikia taip pat, kaip želatinos milteliai, tačiau skirtingų gamintojų lapeliai įvairuoja. Tad jei kyla abejonių, pažiūrėkite į rekomendaciją ant pakelio – kiek lapelių reikia pusei litro vandens, ir dėkite truputį daugiau.
1. Iki trupinių sutrinkite sausainius. Išlydykite sviestą ir sumaišykite su sausainiais, kol visi trupiniai sudrėks. Kepimo popieriumi išklokite torto formą, sukrėskite masę ir spausdami išlyginkite.
2. Formą su pagrindu uždenkite ir laikykite šaldytuve, kol atliksite kitus darbus.
3. Į stiklinę su šaltu vandeniu įdėkite 5 lapelius želatinos, kad išbrinktų.
4. Elektriniu plaktuvu ar plakimo šluotele išplakite sūrį. Jei norite, pusę jo kiekio galite pakeisti jogurtu.
5. Ant ugnies dėkite vidutinio dydžio puodą, berkite cukrų, dėkite išbrinkusią ir nuvarvintą želatiną su 5 valgomaisiais šaukštais skystos grietinėlės. Vos tik viskas ištirps, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite išplaktą sūrį.
6. Likusią grietinėlę išplakite ir lėtais sukamaisiais judesiais įmaišykite į pagrindinę masę.
7. Pusę gautos masės užpilkite ant sausainių, ant viršaus paskirstykite persikų gabalėlius. Pilkite antrąją sūrio masės dalį, išsklaidykite ir, uždengę formą, kelias valandas palaikykite šaldytuve.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis