Ingredientai
- Sausainiai 300 g pagrindui naudojau šokoladinius „Selga“ sausainius
- Sviestas 100 g pagrindui
- Maskarponės sūris 500 g įdarui
- Grietinėlė 200 ml 33–35 proc. riebumo – įdarui
- Cukrus 150 g įdarui
- Želatina 20 g įdarui
- Vyšnios 1 sauja tinka ir šaldytos – torto viršui papuošti
- Želė 1 vnt. vyšnių želė pakelis – torto viršui papuošti
Kaip gaminti
1. Užpilkite ant želatinos 100 ml šalto virinto vandens ir 40–60 min. palaikykite, kad išbrinktų.
2. Torto pagrindui reikalingus sausainius sumalkite mėsmale. Paskui ištiprinkite sviestą, sumaišykite su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberkite į 24–26 cm torto formą nuimamais kraštais. Stipriai spausdama, formuokite pagrindą (ypač gerai paspauskite kraštuose) ir padėkite jį į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
3. Želatiną kaitinkite tik iki užvirimo. Ataušinkite ją.
4. Išplakite grietinėlę su cukrumi, sudėkite maskarponę ir gerai viską sumaišykite. Supilkite ataušintą želatiną ir maišykite iki vientisos masės.
5. Dėkite įdarą ant torto pagrindo, paskirstykite tolygiai. Ant torto išdėliokite vyšnias ir iš lėto pilkite ištirpintą želė. Dėkite skanėstą 3–4 val. į šaldytuvą, kad sustingtų (aš dažniausiai palieku tortą nakčiai).
Skanaus!
Receptą atsiuntė Asta Pažereckaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita