Ingredientai
- Apelsinai 1 vnt. 1 valg. š. tarkuotos žievelės
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. tarkuotos žievelės
- Sausainiai 300 g
- Romas (arba konjakas) 2 valg. š.
- Razinos 50 g
- Obuoliai 5 vnt.
- Graikiniai riešutai 2 valg. š. kapotų
- Miltelinis cukrus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Razinas nuplaukite, užpilkite romu arba konjaku, palikite 30 min.
2. Sausainius susmulkinkite trintuvu, 4 obuolius nulupkite ir sutarkuokite vidutinio smulkumo tarka. Sultis nusunkite.
3. Į vieną indą sukrėskite tarkuotus obuolius, razinas, suberkite sausainius, miltelinį cukrų, riešutus, tarkuotą citrinos ir apelsino žievelę ir gerai išmaišykite. Masę sukrėskite į lėkštę.
4. Obuolį supjaustykite skiltelėmis ir papuoškite desesrtą. Prieš patiekiant palaikykite 3 val. šaldytuve.
Receptą atsiuntė Liuda A.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita