Ingredientai
- Varškė 2 kg
- Cukrus 400 g
- Sviestas 400 g
- Kiaušiniai 10 vnt.
- Vanilinis cukrus 30 g
- Želatina 100 g
- Citrinos 1 vnt.
- Cinamonas 30 g
- Aguonos 30 g
- Razinos 100 g
Kaip gaminti
1. Varškę pertrinkite, sukrėskite į dubenį.
2. Į varškę sudėkite kiaušinius, išsuktus su cukrumi, sviestą, įberkite vanilinio cukraus.
3. Įstatykite dubenį su varškės mase į karšto vandens vonelę ir kaitinkite, kol ištirps sviestas, masė pasidarys vientisa. Įtarkuokite citrinos žievelės.
4. Supilkite paruoštą želatiną.
5. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą, kad varškės masė šiek tiek sustingtų.
6. Pasiruoškite formą: išklokite maistine plėvele, kad būtų lengviau išimti.
7. Į formą dėkite varškės masę, sluoksniuojant su aguonomis, cinamonu, razinomis.
8. Dėkite į šaldytuvą nakčiai, ar kol sustings.
9. Išimkite iš formos ir patiekite.