Ingredientai
- Džiovinti abrikosai 1 sauja
- Džiovintos slyvos 1 sauja
- Džiovintos figos 1 sauja
- Džiovintos spanguolės 1 sauja
- Lazdynų riešutai 30 vnt. skrudintų
- Aguonos 2 valg. š. apvoliojimui
- Kokosų drožlės 2 valg. š. apvoliojimui
Kaip gaminti
1. Džiovintus vaisius nuplaukite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite kelias minutes ir išgriebę juos gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Šiems saldukams galite naudoti pačius įvairiausius savo mėgstamus džiovintus vaisius ir uogas.
2. Paruoštus džiovintus vaisius suberkite į elektrinę kopoklę ir kapokite, kol pavirs vientisa mase. Tada trumpam masę dėkite į šaldytuvą, kad atšaltų ir su ja būtų lengviau dirbti.
3. Iš paruoštos masės rankomis formuokite nedidelius rutuliukus, į jų vidų įspauskite po riešutą. Kad būtų patogiau dirbti, rankas kartkartėmis sudrėkinkite vandeniu.
4. Paruoštus rutuliukus apvoliokite aguonose ar kokosų drožlėse. Gražu, kai jie skirtingi. Todėl pabarstams galite pasirinkti pačius įvairiausius sveikatai naudingus produktus – nuo bičių suneštų gelsvų žiedadulkių iki žalsvų ir labai maistingų lukštentų kanapių sėklų.
5. Kiekvieną salduką dėkite į popierinį krepšelį ir sudėliokite saldainių dėžutėje. Saldukus galima laikyti šaldytuve apie kelias savaites.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vaikams, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai