Ingredientai
- Morkos 2 vnt. vidutinio dydžio
- Datulės 5 vnt. Medjool
- Graikiniai riešutai 150 g galima keisti kitais mėgstamais
- Druska 1 žiupsnelis
- Vanilės pupelių pasta 0,5 arbat. š. arba keli lašai ekstrakto
- Imbieras 0,25 arbat. š. miltelių
- Cinamonas 0,5 arbat. š.
- Kokosų drožlės 1 sauja apvoliojimui
- Razinos 1 sauja
- Migdolų miltai 4 valg. š. arba kokosų miltų
Kaip gaminti
1. Morkas smulkiai sutarkuokite. Išimkite iš datulių kauliukus, o tada elektriniu smulkintuvu su S formos peiliu sukapokite iki tirštos masės su likusiais nedideliais minkštimo gabaliukais. Išimkite datules iš smulkintuvo indo.
2. Į tą patį smulkintuvo indą berkite riešutus, prieskonius, druską, pasmulkinkite iki trupinukų. Tada grąžinkite į indą datulių masę, sudėkite tarkuotas ir kiek nuspaustas morkas. Pamalkite viską pulsuojančiu režimu, bet nepersistenkite – skystos tyrės mums nereikia. Suberkite ir kokosų ar migdolų miltus bei razinas, dar šiek tiek pamalkite, kad viskas susimaišytų.
3. Pabarstykite delnus migdolų ar kokosų miltais ir voliokite iš masės nedidukus rutuliukus. Suformavę dar ir pavoliokite juos kokosų drožlėmis, o tada dėkite ant kepimo popieriumi išklotos plačios lėkštės.
4. Rutuliukus galima valgyti iškart arba dėti į šaldytuvą ir mėgautis jais iki savaitės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai