12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.5 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Nekepti šokolado skanėstai su pistacijų sviestu

Šokolado skanėstai su pistacijų sviestu
Šokolado skanėstai su pistacijų sviestu / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Galbūt jau esate ragavę saldumynų, kuriuose dera šokoladas ir riešutų sviestas, tuomet žinote, koks tai intensyvus malonumas! O šįkart kviečiame paeksperimentuoti ir namuose pasigaminti nekeptų saldėsių, kuriuose dera juodasis šokoladas, įdomų charakterį turintis pistacijų sviestas ir žiupsnelis druskos.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Pistacijos 200 g gliaudytų, nesūdytų
  • Medus 2 valg. š.
  • Aliejus 1 valg. š. pistacijų, alyvuogių ar kito neutralaus ar labai švelnaus skonio
  • Juodasis šokoladas 200 g geros kokybės
  • Druska 1 žiupsnelis didelis žiupsnis druskos dribsnių ar stambios druskos

Kaip gaminti

1. Sulaužykite šokoladą gabaliukais, dėkite į metalinį dubenėlį ar prikaistuvį ir palaikykite virš garų vonelės, kol šokoladas ištirps. 2. Imkite turimą keksiukų kepimo formą (idealu, jei turite skirtą mažiems keksiukams), išklokite duobutes keksiukams skirtais popierėliais ir liekite į kiekvieną po truputį tirpinto šokolado (turite sunaudoti kiek daugiau, nei pusę). Tada dėkite formą į šaldytuvą.

3. Kol šokoladas stingsta, gaminkite pistacijų sviestą. Berkite į stacionarų elektrinį trintuvą pistacijas (kelias pasilikite dekorui), pilkite medų ir aliejų. Įjunkite trintuvą ir laukite, kol gausite žalią tirštą masę. Beje, masė bus žalesnė ir ryškesnio skonio, jei prieš tai pistacijas kiek paskrudinsite ir kuo kruopščiau nutrinsitę rusvą sausą odelę.

4. Išimkite iš šaldytuvo formą, ant kiekvieno šokoladinio pagrindo dėkite po šaukštelį pistacijų masės. Tada pakaitinkite likusį šokoladą ir užliekite juos kiekvieną skanėstą, kad nebesimatytų pistacijų sviesto.

Kol viršutinis sluoksnis dar nesustingęs, pabarstykite skanėstų viršų druska ir stambiai kapotomis likusiomis pistacijomis (jei nepaskrudinote jų visų, tą padarykite bent su šiomis).

5. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų galutinai. Prieš valgymą verta palaikyti kambario temperatūroje bent pusvalandį – tada skanėstas bus ryškesnio skonio.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.