Ingredientai
- Nektarinai 1 kg
- Citrinos 1 vnt.
- Graikiniai riešutai 70 g 70 - 100 - išgliaudytų
- Cukrus 380 g
- Cinamonų lazdelė 1 vnt. 1 - 2
Kaip gaminti
- Nektarinus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir palaikykite porą valandų. Citriną taip pat nuplaukite, nutarkuokite žievelę, o sultis išspauskite ant nektarinų.
- Į puodą su nektarinais suberkite citrinos žieveles, sumeskite cinamonų lazdeles ir virkite ant mažos ugnies apie 30 minučių.
- Cinamonus išimkite, suberkite stambiai sukapotus graikinius riešutus ir dar pavirkite penkias–dešimt minučių. Karštą košę išpilstykite į švarius stiklainiukus ir sandariai uždarykite.
Šią košę labai tinka skanauti tiek prie sūrių, tiek ir prie mėsos patiekalų.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita