Ingredientai
Kaip gaminti
1. Inde į miltus suberkite mieles ir druską, gerai išmaišykite. Po truputį pilkite vandenį ir maišykite, kol gausite vientisą masę.
2. Indą (geriausia molinį ar keraminį) uždenkite maistine plėvele ir palikite 18 valandų.
3. Pakilusią tešlą išverskite ant virtuvinio rankšluosčio, gausiai pabarstyto miltais, jos viršų dar apibarstykite miltais, šiek tiek paplokite, kraštus užlenkite į vidų kaip voką.
4. Tešlą uždenkite kitu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 2 valandas, kad pakiltų.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 260 laipsnių, kartu įkaitinkite ir indą duonai kepti ar puodą.
6. Nuėmę rankšluostį, įdėkite paruoštą tešlą į kepimo indą (ar puodą), uždenkite dangčiu ar folija ir kiškite į orkaitę.
7. Kepkite apie 30 minučių, tuomet nudenkite ir dar 15 minučių pakepkite, kad duonutė apskrustų.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita