Ingredientai
- Miltai 340 g kvietinių
- Ruginiai miltai 160 g
- Druska 16 g
- Vanduo 220 ml kambario temperatūros
- Alus 220 ml kambario temperatūros
- Mielės 2 g sausų
Kaip gaminti
1. Į dubenį beriame miltus, druską ir mieles, išmaišome.
2. Pilame alų ir vandenį, išmaišome iki vienalytės masės.
3. Uždengiame dubenį maistine plėvele ir paliekame 14-20 val. fermentuotis.
4. Stalą pabarstome miltais. Į švarų dubenį įklojame kepimo popierių.
5. Tešlą išverčiame ant stalo ir miltuota mentele kelis kartus perlenkiame. Formuojame rutulį, dedame jį į kepimo popieriumi išklotą dubenį, uždengiame. Leidžiame pakilti, kol padvigubės.
6. Į orkaitę dedame kepimo indą su dangčiu. Orkaitę įkaitiname iki 235 laipsnių. Pasiekus šią temperatūrą, dar kaitiname tuščią puodą 20 min.
7. Dedame pakilusią tešlą kartu su visu kepimo popieriumi į orkaitėje įkaitusį indą, uždengę kepame 30 min.Atidengiame ir kepame dar 20 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai