Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 4 vnt. didelės
- Actas 60 ml 5% obuolių
- Rudasis cukrus 80 g
- Garstyčios 3 valg. š. padažo
- Česnakai 3 skiltelės sutrintų
- Žalioji citrina 2 valg. š. sulčių
- Druska 2 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 0,5 šviežiai maltų
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Dideliame dubenyje (ne aliuminio) gerai išmaišykite visus produktus.
- Vištienos krūtinėles išmuškite plaktuku iki 1–1,5 cm storumo gabaliukų.
- Vištieną išvoliokite marinate, uždenkite ir palikite šaltai marinuotis 2–12 val.
- Įkaitinkite grilį.
- Vištienos gabaliukus ištraukite iš marinato, šiek tiek nuvarvinkite.
- Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių po 5 min.
- Kepant orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 230 °C temperatūros. Kepkite vištieną ant grotelių virš skardos iš abiejų pusių po 6 min.
- Kepant keptuvėje: gerai įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, kepkite po 5 min. iš abiejų pusių.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Aušra G., Panevėžys
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Sultinga vištiena“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita