Ingredientai
- Jautiena 500 g jaučių arba veršiukų kaulai
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Salierai 2 vnt. lapkočiai
- Vanduo 1 l
Kaip gaminti
1. Kaulų imkite tiek, kad tilptų į puodą. Iš pradžių kaulus sudėkite į skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje, kol gerokai apskrus.
2. Apskrudusius kaulus sudėkite į puodą, įmeskite nuluptą svogūną, nuskustas morkas, salierus ir įpilkite kambario temperatūros vandens tiek, kad kaulai būtų visiškai apsemti.
3. Puodą uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite maždaug 5 val., retkarčiais nugraibydami į paviršių iškylančias putas.
4. Išvirusį sultinį nukoškite, ataušinkite iki kambario temperatūros ir laikykite šaldytuve, kol sukietės riebalai. Visus juos kuo kruopščiau nugriebkite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita